Thursday, April 2, 2009

Hage arbeid med ungene =) (og pusene)

Hagen min er egentlig ganske håpløs,siden den skrår ubønnhørlig opp,opp og atter oppover en fjellside,men man må jo nesten prøve å få den i stand igjen,enn så mye arbeid det kommer til å ta!!
De som bodde der før oss i 9 år,prioriterte ikke hage,så den er veeeldig overgrodd,jeg håper noen der ute kan gi meg noen gode forslag til hvordan jeg kan pynte opp og total renovere hagen min,men helst uten å bruke så mye penger... jeg er desperat!!På dette bildet ser du et av de "vakre" bedene,jeg har bestemt meg for å fjerne bedet ved å grave opp alle plantene jeg vil ha og omlokere de,jorden skal jeg også flytte til et annet umulig bed som består av busker,også rett og slett lage tre platting/benk oppå hele greien og sette fine potter med masse deilige fargerike blomster i =)


Tre-plattingen her har jeg også lyst å pynte litt opp på,selv om det bare er tørkeplassen min =)Her sitter katten til naboen og følger med på alt vi driver med,nedenfor sitter en av mine katter og følger med på "trusselen" i skråningen ;)Jeg var på Europris en tur og kjøpte de 4 siste pottene de hadde på tilbud og 3 sekker med hagejord,tidligere i uken kjøpte jeg 4 poser med løker,så nå skal det plantesSkjoren sitter og erter kattene,og kattene blir like irriterte hver gang ;)


Noen som vil ha en jyslig rhododendron busk?? jeg er så lei alle de ustelte gamle buskene som finnes her på eiendommen... mange av de har allerede måtte bøte med livet...

7 comments:

Fjompen said...

Synes ideene dine for hagen høres fine ut jeg :) Og stauder er kjekke planter. Mamma har ganske mange i hagen. Hvis du har lyst å ta deg en tur på besøk, så kan hun sikkert hjelpe deg med gode råd og avleggere. Ha en fin palmehelg :)

Kathrine said...

Rart og ta over gamle hager ja. Vi tok over her for ti år siden. Her var ingenting, bare en flat ustelt plen. Grmf..
Men etter ti års iherdig arbeid, prolapser, operasjon, betennelser her og der(ikke alt pga hagen da)har vi fått en flott hage. Og for meg har det vært viktig å tenke framover, hvor mye jeg kommer til å orke etter som årene går.
Så det blir mest stauder som jeg intereserer meg for og som er lettstelte. Iallefall nå midt i livet ,)

Og katt, det må man ha i hagen ja:))
Ønsker deg en fin fin påske!

:)

bitten said...

Så flink du er, og så store guttene dine er blitt, tiden flyr;) Ella har storkost seg i barnehagen de siste tre dagene, og i dag var hun der uten meg og det gikk strålende:)

Du er så handy at den hagen blir nok nydelig straks;) Du kan sikkert finne masse fine tips på marthastewart.com fx

Har dere fått ny vogn til Liam forresten? Eller er det gamle-vognen til storebror?

bitten said...

Ella stortrives i bhg, og de ansatte (2 damer og en mann) elsker henne ja. og hun de. he he. Deler ut kos i haugevis. Hun begynte onsdag, og i går var første dagen jeg forlot bhg, så det var en ny opplevelse:) Litt stresset for at hun ikke skulle klare å roe seg da de skulle sove på madrass, men det hadde gått helt greit. Bare ett par tårer men ellers fint:)

Jeg også har lyst på ny vogn, kanskje jeg skal kikke litt på finn jeg også. Men skal i allefall levere min på service, for den er helt skral nå etter bare 11 måneder. Det er gale!!

Rød er Ella sin farge visstnok;) Skal du sy da? Så kan jeg gjerne betale stoff hvis det ikke blir alt for dyrt.

Hva skal dere i påsken da? Om dere er hjemme kunne vi jo forsøkt å treffes til uken!?:)

Landliv said...

Nei, nei! Her er det jo virkelig potensiale! Med så mye stein og litt skråning så vil det magasinere varme og du vil få til masse! Er sikker på at her blir det superfint. :-)

Elisabeth said...

Her har du en hage som man kan gjøre masse flott med. KOs deg med planleggingen og ta litt om gangen, Rom ble som kjent ikke bygget på 1 dag. Vakre små påskebarn har du også, kos dere mye sammen i påske :)

Jane said...

Jeg er sikker på du får en rigtig flot have.
Sød lille køkkenmedhjælper du har ;-)